Ger-Jan (1966), geboren Groenlo, is sinds 1991 woonachtig en werkzaam in Aalten. Al vanaf zijn jeugd is hij geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Destijds waren de werken van wijlen Rien Poortvliet voor hem een grote inspiratiebron.

Op de HAVO koos hij het vak tekenen als een extra vak. Ook was tekenen een verplicht vak op de kappersvakschool die hij volgde. Op deze opleiding werd ook veel aandacht besteed aan kleurentheorie en portretteren. Na vele tekeningen die hij maakte is hij zich naderhand gaan toeleggen op aquarelleren. Rond 2002 is hij overgegaan op het maken van realistische schilderijen met olieverf en een grote diversiteit aan onderwerpen. Vanaf 2006 schildert Ger-Jan voornamelijk stillevens, maar ook portretten en dieren. Ger-Jan schildert met  olieverf op masoniet of waterbestendig mdf.

Een bezoek van Ger-Jan aan een van de meest vooraanstaande (fijn)kunstschilder van ons land, Reinout Krajenbrink uit Groningen in september 2011, heeft de schildercarrière van Ger-Jan een flinke ‘boost’ gegeven. Deze sympathieke beroepskunstenaar voorzag Ger-Jan van nuttige informatie, bruikbare tips en adviezen ten aanzien van o.a. de compositie, kleurgebruik, lichtbalans, en techniek.